Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Undisputed Покажи съобщение
    Благодаря за информацията, Владев - доста изчерпателна беше и определено ще прегледам темата за цените.

За поддръжката в ставнение с Фиат обаче имах нещо друго предвид освен цените на самите части - колата която имам в момента често дава дефекти и все се налага да се купува нещо(тъкмо смених въздушен филтър и сега моторчето за малките обороти отиде). При една Алфа, която е в добро състояние/неиздухана, често ли се появяват неща за дооправяне или са коли на които може да се разчита(говорим при редовна смяна на консумативи като масло и т.н.)?
    Според моите впечатления, всичко - което остарява се скапва с времето. Вероятно и Фиата като е бил на 5 години нищо му е нямало.

147-ците са на по 10 години сега и като цяло здрави. Чувам, че разни неща като моторчетата на клапите за въздух започват да издъхват. Случва се някоя платка, няй-вече тая на климатроника, да изгори , и други подобни дребни болежки, но не са болки за умиране (не се хващай за думите ми, давам го само като пример, че се е случвало, а не, че е чест проблем).

Първоначално публикувано от Undisputed Покажи съобщение

За обявата от предишния ми пост, отидох на място, но ми казаха че едно от момчетата, които работят там, я използва и си я кара. Това може ли да се счита за знак че е хубава колата или не означава нищо.
    Това го чувам почти навсякъде за всяка кола. Нищо не значи, според мен.
    Първоначално публикувано от Undisputed Покажи съобщение

И последният ми въпрос е какво мислите за купуване на кола в чужбина(Италия или Германия главно) - по-добри ли са офертите или по-запазени колите отколкото по нашите автосалони, от собственик ли да се търси или от автокъщи?
    Става, доста добър вариант, ако имаш начин да го реализираш. Имай предвид, че там цените са малко по-високи, но вероятно и качеството.
    Last edited by vladev; d.m.y г., 12:03.
    Subaru Legacy 3.0R
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
    sigpic

Comment

• Най-добре е от Германия, от собственик, със сервизна история, валиден ТЮВ и всички документи.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Колеги, някой да познава тази кола? http://www.mobile.bg/11346003495021534
        еКс 156, в търсене на нова италианска хулиганка

Comment

• Първоначално публикувано от nelina Покажи съобщение
          Колеги, някой да познава тази кола? http://www.mobile.bg/11346003495021534
          Ако искаш 147 2.0 - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=58787
          Last edited by tonov; d.m.y г., 22:25.
          www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD
            Туин Скрап + Лелеспийд = , независимо от грижите на предишният собственик.
            Бате, 4 години карах Селеспийд и преди да прочета малко от темата на колегата в Плевен който ги прави, и да си обезвъздуша системата с едно преливане на маслото на робота си мислих и аз че е лелеспйд. Но факт аз за 4 години не съм оставал на път, или да ми прави проблеми.
            + след катастрофата си продадох комплект робот кутия и помпа и си работят . Според мен селеспийда не е нищо сложно за отремонтиране или за диагностициране.
            Въпроса ми е относно точно тази кола, тъй като е софийска и е поддържана в Екстрийм, и изглежда доста прилично (т.е. човека определено я е гледал)
            Ако някой ми даде повече инфо ще съм благодарен.
            За сега единствено ме спира че е карана в България вече 4 години, но км са малко. ... е този въпрос много ме мъчи, нов внос или добре поддържана и карана тук......
            еКс 156, в търсене на нова италианска хулиганка

Comment

• Първоначално публикувано от nelina Покажи съобщение
              Бате, 4 години карах Селеспийд и преди да прочета малко от темата на колегата в Плевен който ги прави, и да си обезвъздуша системата с едно преливане на маслото на робота си мислих и аз че е лелеспйд. Но факт аз за 4 години не съм оставал на път, или да ми прави проблеми.
              + след катастрофата си продадох комплект робот кутия и помпа и си работят . Според мен селеспийда не е нищо сложно за отремонтиране или за диагностициране.
              Въпроса ми е относно точно тази кола, тъй като е софийска и е поддържана в Екстрийм, и изглежда доста прилично (т.е. човека определено я е гледал)
              Ако някой ми даде повече инфо ще съм благодарен.
              За сега единствено ме спира че е карана в България вече 4 години, но км са малко. ... е този въпрос много ме мъчи, нов внос или добре поддържана и карана тук......
              Споко, значи ти е ред след Лелеспийда да правиш основен ремонт на Туинскрапа Това е шеговито, разбира се, дано не ти се случва - може и предишният собственик вече да е свършил тази работа
              Колко е карана в БГ не е от значение, тук разстоянията са малки и при всички положения в Италия е минала повечкото си километри. При покупка на 10 годишен автомобил е далеч по-добре да е от частно лице, отколкото "нов внос", щото ако е карана 10 години в Италия е мининум на 300 000 км.
              Last edited by tonov; d.m.y г., 22:24.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Cпециално за синьото Селе.....за мен това синьо не е за тази кола. Лично мнение.
                Last edited by tonov; d.m.y г., 22:24.

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

• Колеги, кой какво кара е въпрос на личен избор! Моля придържайте се към темата!
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Въпрос за една 156

Здравейте Колеги, имам едно питане дали някой познава тази алфа? от известно време се оглеждам към 156 и я мернах в мобилето..

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1eqxpj
                    Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

• Първоначално публикувано от raitchev Покажи съобщение
                      Здравейте Колеги, имам едно питане дали някой познава тази алфа? от известно време се оглеждам към 156 и я мернах в мобилето..

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1eqxpj
                      Така като гледам доста от екстрите й са сънувани...
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• да, аз говорих с човека, на 230к е, тропат биалетки, кърпена е предната брония но нямала челен удар, за това пък и светел датчика за аербега, било от кабели под седалката
                        ... с махагоновото табло...
                        Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

• Значи понеже булчето взе да иска 147ца или GT искам да питам някой има ли инфо за тва ГТ от София
                          Гледам че е на частно лице обявата, има ли някой инфо за нея?
                          Изглежда твърде добре за цената си, поне външно.....
                          http://www.cars.bg/u883406
                          П.п - и в мобилето я има на същата цена и снимки.....
                          Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 20:56.
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• И аз я гледам от няколко дена........наистина добре изглежда,за тея пари......
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Значи понеже булчето взе да иска 147ца или GT искам да питам някой има ли инфо за тва ГТ от София
                              Гледам че е на частно лице обявата, има ли някой инфо за нея?
                              Изглежда твърде добре за цената си, поне външно.....
                              http://www.cars.bg/u883406
                              П.п - и в мобилето я има на същата цена и снимки.....
                              Да ходим, да я погледнем ако трябва?И кабел за диагностика имам....
                              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Ми ако е добре и няма да я купувате - нямам нищо против.....двигател и турбо да са наред, друго не ме интересува......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X